Högkostnadsskydd

Högkostnadsskydd

Högkostnadsskyddet för läkemedel gäller för de allra flesta läkemedel på recept. Läkemedel som ingår i högkostnadsskyddet är subventionerade med statliga medel. Det betyder att staten betalar en del av kostnaden. TLV är den myndighet som bestämmer vilka läkemedel som ska omfattas av högkostnadsskyddet.

Max 2 200 kronor under 12 månader. Högkostnadsskyddet för läkemedel gäller i tolv månader från det första inköpet. Du betalar högst 2200 kronor under denna period. Nästa gång du köper läkemedel på recept påbörjar du en ny tolvmånadersperiod. Endast läkemedel som hämtas ut med recept omfattas av högkostnadsskyddet. Du betalar ingenting för förbrukningsartiklar som ingår i högkostnadsskyddet och som behövs för att tillföra kroppen läkemedel eller som behövs för egenkontroll av medicinering. För andra förbrukningsartiklar som exempelvis stomiartiklar gäller samma regler som för läkemedel. Du har rätt till högkostnadsskyddet om du är bosatt i Sverige eller är anställd här. Personer från EES-området och Schweiz samt vissa andra länder har under vissa omständigheter rätt till högkostnadsskydd när de vistas i Sverige. Från och med 1 januari 2016 är läkemedel i högkostnadsskyddet kostnadsfria för barn under 18 år.

Så fungerar det

1. Logga in
2. Fyll i dina personuppgifter
3. Beställ din receptbelagda medicin
4. Ange hur du vill få leveransen

Alla recept i mobilen

Ladda ner appen Mina recept till din mobil, du får snabb överblick över dina och familjens recept och kan enkelt beställa direkt via appen.

Expressutlämning

Var säker på att dina varor finns i lager. Beställ online och hämta efter 2 timmar. Vi packar din beställning och meddelar dig när allt finns klart att hämta.

Personlig service

Vi finns till hands för att svara på dina frågor om receptläkemedel. Hör av dig till oss på telefon 018 – 20 01 44 så hjälper vi dig.